Dirty Fuse: "Calling Of The Deep" (300 αριθμημένα βινύλια/digital download)

 

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  Κάτι παραπάνω από μια δεκαετία στην πιάτσα μετρούν οι Dirty Fuse και έχουν σταθεί σαφώς γενναιόδωροι δισκογραφικά με 2 singles και τρία ολοκληρωμένα άλμπουμ .Με το  Calling of the Deep συμπληρώνεται το καρέ για την τετραμελή πλέον μπάντα από την Αθήνα την οποία η απανταχού surf κοινότητα δείχνει πως εκτιμά δεόντως. Και πολύ καλά κάνει.

Σε αυτό το δίσκο τους (που κυκλοφορεί σε ανεξάρτητη παραγωγή σε βινύλιο αλλά και σε cd από την αμερικάνικη Otitis Media Records), οι Dirty Fuse φαίνονται απαλλαγμένοι από το άγχος του hit παρουσιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις (η μόνη διασκευή εδώ είναι το «Deixe a terra em paz» των εκ Βραζιλίας πάνκηδων Cólera), αφήνοντας πίσω τους τις ομολογουμένως επιτυχημένες επαναπροσεγγίσεις του παρελθόντος πάνω σε λαϊκά και ρεμπέτικα.

 Στιβαρό rhythm section,ωραίες κιθάρες,ύπουλα σαξο-φονικά περάσματα σε μια intoxica ατμόσφαιρα και με όλες τις ταχύτητες παρούσες,είτε σε party time καταστάσεις είτε σε πιο mellow αφηγήσεις,(ειδικά στο east meets west “Femme Fatale” δίνουν ρέστα). Μια ντουζίνα κομματιών από ένα συγκρότημα που είναι ταγμένο στις surf δοξασίες, με στίγμα δικό του σε ένα απολαυστικό δίσκο που χωράει άνετα σε μια πλευρά εξηντάρας κασέτας.

 Καλή πορεία παιδιά!

Chris Kogios (drums)

Manos Kisamitakis (Saxophone)

John Drake (bass)

Eri Kapetanaki (guitar)

bandcamp

facebook

official website

 


image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 

 

 


 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1