Drunk Jackals: Buzz Addiction" (δεύτερο DIY άλμπουμ, σε βινύλιο και ψηφιακή μορφή)...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας (με λίγη βοήθεια από τους Drunk Jackals)

Είχα την (ευτυχώς) εσφαλμένη εντύπωση ότι τα τσακάλια έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από την Πελοπόννησο, αλλά οι Drunk Jackals φροντίζουν να το διαψεύσουν και, ανάμεσα στα μεθύσια τους σε κωλόμπαρα της κορινθιακής ακτογραμμής, βάλθηκαν να  ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τον ευφάνταστο τίτλο Buzz Addiction και να το κυκλοφορήσουν μόνοι τους (όπως άλλωστε το πρώτο τους ΕΡ και το πρώτο τους άλμπουμ, το 2016 και το 2017 αντίστοιχα)  και μάλιστα σε βινύλιο, ένα φετίχ που ευτυχώς εξακολουθεί να συναρπάζει μια (έστω και) μικρή μερίδα μουσικόφιλων.

Οι Drunk Jackals αυτοπροσδιορίζονται ως γκαραζόμπαντα αλλά αυτό δεν είναι τόσο απλό, τουλάχιστον όσον αφορά τον όρο που χαρακτηρίζει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ροκ εντ ρολ διαδικασίας. Το Buzz Addiction είναι εθιστικό όσο και ο τίτλος του, σε κρατάει ολοζώντανο από την αρχή ως το τέλος και σε κάποιες στιγμές το σφυροκόπημα είναι τόσο ανελέητο που αισθάνεσαι να στου τρυπάει το κεφάλι. Οι Jackals είναι heavy, είναι grungy, είναι γκαράζ, δηλαδή ροκάρουν για τα καλά και, καθώς τα κάνουν όλα μόνοι τους, στα τέλη Οκτωβρίου φεύγουν για περιοδεία στις βαλκανικές χώρες. Αν, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, αντλούν επιρροές από τους Beatles και τους Stones, τους Sonics και τους 13th Floor Elevator, τους Clutch και τους ZZ Top, φροντίζουν να το κρύβουν καλά και σηκώνουν το δικό τους μπαϊράκι επιδιώκοντας επάξια να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στις δεκάδες μπάντες που ξεφυτρώνουν πλέον σαν τα μανιτάρια σε όλη την επικράτεια.

Το Merlin’s ζήτησε από τα «τσακάλια» να πουν μερικά πράγματα για το ποιόν τους και ιδού:

"Είμαστε οι Drunk Jackals και παίζουμε garage rock. Σχηματιστήκαμε το 2015 σε ένα υπόγειο στην Κόρινθο και είμαστε ο Τεό στα φωνητικά, ο Λέσλι στην κιθάρα, ο Πολωνός στο μπάσο και ο Πανάγος στα τύμπανα. Μας άρεσαν οι Beatles, οι Rolling Stones, οι ΖΖ Top, οι T-Rex, οι Sonics, οι 13th Floor Elevators, οι Clutch, οι Black Rebel Motorcycle Club και οι Dead Meadow και πιστεύουμε πως αυτά προσπαθήσαμε να βγάλουμε και στη μουσική μας.
Αισίως φέτος φτάσαμε τις τρεις κυκλοφορίες.
Το 2016 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας  EP με τίτλο “Seven Souls”. Το 2017 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας άλμπουμ με τίτλο Countryside. Και μόλις το 2019 κυκλοφορήσαμε το δεύτερό μας άλμπουμ, Buzz Addiction.
Οι κυκλοφορίες έγιναν όλες ανεξάρτητα από εμάς και κόψαμε τα δυο άλμπουμ και σε βινύλιο γιατί μάλλον έχουμε φετίχ.
Πέραν των ηχογραφήσεων μας αρέσει πολύ και να παίζουμε ζωντανά. Στα τέσσερα χρόνια που κινούμαστε συναυλιακά έχουμε παίξει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σε Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Θράκη και Κρήτη, δίπλα σε πολλά μεγάλα και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής underground σκηνής.
Στα τέλη Οκτωβρίου του 2019 ξεκινάμε την πρώτη μας περιοδεία στα Βαλκάνια για τη στήριξη του Buzz Addiction και είμαστε ενθουσιασμένοι!
Στις 8 Νοεμβρίου επιστρέφουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο BUMS μαζί με τους Smoking Hiccup Machine και τους Soothsayer, για να παρουσιάσουμε το άλμπουμ μας στην πρωτεύουσα. Αν θέλετε μια γεύση από garage, fuzz και reverb, θα είναι μια καλή ευκαιρία να παραστείτε το λάιβ.

Ευχαριστούμε και keep on drinkin’…"

facebook

official site


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

 

FEATURED VIDEOS

  • 1